Inkomstenbelasting

Zelf doen of uitbesteden?

Of je nu wilt of niet. Ieder jaar moet je aangifte inkomstenbelasting doen. Tegenwoordig worden een aantal gegevens al automatisch door de belastingdienst ingevuld.

Dat is natuurlijk heel fijn. Maar bij een aangifte inkomstenbelasting voor een ondernemer komt toch wat meer kijken. Je moet nog heel veel zelf invullen. En in de praktijk blijkt dat vaak wat lastiger dan gedacht.

Voor je het weet zit je avonden lang naar je scherm te staren en google je je een ongeluk. Je twijfelt welke situatie nu precies op jou van toepassing is. Heb je nu wel of geen recht op bepaalde aftrekposten? En laat je geen belastingvoordelen liggen? 

Kan jij jouw tijd en energie wel anders gebruiken? Besteed dan jouw aangifte inkomstenbelasting aan ons uit.   

Waarom uitbesteden?

Het uitbesteden van jouw aangifte gaat je tijd, rust en gemak opleveren. Tijd die je aan andere dingen kunt besteden. Rust omdat je geen stress meer hebt om het invullen van de aangifte. En gemak omdat wij je volledig ontzorgen. 

En ja, het kost geld, maar het kan je ook geld opleveren. Wij kennen de weg in de wirwar aan belastingwetten- en regels en zorgen ervoor dat je optimaal gebruik maakt van alle belastingvoordelen waar jij recht op hebt.

Hoe ziet een samenwerking met ons eruit?

01

Om de aangifte te kunnen doen, hebben we een aantal gegevens van je nodig. Om het je zo makkelijk mogelijk te maken, sturen we je een vragenlijst, waarin duidelijk staat wat we allemaal nodig hebben.

02

We vragen de belastingdienst toegang tot jouw vooraf ingevulde aangifte (VIA). We controleren of de gegevens in de VIA volledig kloppen en passen deze indien nodig aan.

03

We lopen ook jouw administratie na. Zodra alles is gecontroleerd en goed staat, sluiten we het jaar in jouw boekhoudpakket af. Zo weet je zeker dat de cijfers in jouw boekhouding overeenkomen met jouw aangifte.

04

We stellen de aangifte op en sturen deze ter goedkeuring naar jou. We vinden het belangrijk dat jij begrijpt wat er allemaal in jouw aangifte staat. We plannen daarom een afspraak om de aangifte samen door te nemen.

05

Als de aangifte voor jou akkoord is, wordt deze door ons ingediend. Na een aantal weken ontvang je post van de belastingdienst met info over het te betalen of terug te ontvangen bedrag.

 Wat kost het en wat krijg je ervoor?

Aangifte inkomstenbelasting ondernemer – boekjaar 2022

vanaf € 350

Vooraf een heldere prijsafspraak.

Kosten zijn eenmalig. Je zit verder nergens aan vast.

Grotendeels zakelijk aftrekbaar.

Foutloze aangifte.

Controle van jouw administratie.

Jaarafsluiting in jouw boekhoudpakket.

Bespreking van jouw cijfers.

Optimaal gebruik van alle aftrekposten en belastingvoordelen.


Alle genoemde tarieven zijn exclusief btw.

Dus wat ga je doen? 

Ga je het toch nog even zelf proberen? Of wil je zeker weten dat de aangifte inkomstenbelasting op de juiste manier gebeurt?

De keuze is helemaal aan jou.

Het is in ieder geval helemaal niet raar als je hiervoor hulp inschakelt. Jij bent ontzettend goed in jouw vak. Maar het opstellen van een correcte aangifte is ook een vak.